kopiika.com.ua

Риба для українців перетворюється на недоступну розкіш

Переглядів: 391Коментарі: 0

Українці за 9 місяців минулого року купили в торгових мережах 1,4 млн т. м'яса птиці, 889 тис. т. Ковбас і копченого м'яса, і тільки 425 тис. т. риби і морепродуктів. Відповідні дані опублікувала Державна служба статистики України

Таким чином, основу раціону українського споживача становить куряче м'ясо. Фахівці Інституту аграрної економіки прогнозують, що і в 2018 р курятина буде залишатися м'ясним продуктом №1 в Україні.

Підвищений попит вони пояснюють відносної цінової доступністю курятини в порівнянні з більш дорогими видами м'яса, а також рибою - більш корисною для здоров'я але менш калорійною, тому рибу і морепродукти в Україні купують в 3 рази рідше, ніж м'ясо курки. 

У свою чергу різниця між споживанням круп і м'яса птиці в Україні становить всього 0,4%.